Zijn goede voornemens, nuttig of nutteloos? Aan het begin van het nieuwe jaar maak je misschien goede voornemens of je hebt al bedacht dat dat het toch niet wordt… Wanneer en hoe dan ook, mijn tip helpt je: verwondering!

Verwonder je…

Door je te verwonderen stel je jezelf open voor wat er gebeurt in je leven en laat je eventuele verwachtingen of ideeën van controle voor wat ze zijn. Je bent daarmee vol in het ‘nu’ en niet bij wat had moeten zijn of zou moeten komen.
Vanuit verwondering is het ook gemakkelijker te weten wat je vindt & voelt en dat desgewenst uit te spreken. Wat weer de sleutel is naar minder muizenissen van “had ik maar” en “zou ik niet”. Kortom: winst aan alle kanten!

Jouw goede voornemens

Als je goede voornemens maakt, dan helpt verwondering om ieder moment fris te kijken: wat is er nu aan de orde, wat staat me te doen? Daarmee maak je ze behapbaar én uitvoerbaar. Want goede voornemens lijken over de toekomst te gaan, maar zijn feitelijk steeds van toepassing op het hier & nu. Lees hier meer over in een ander blog van mij: <Goede voornemens realiseren>.

Verwonder je

En, wat zijn ze?

Ik ben benieuwd wat jij je voorneemt en of dit blog daar aan bijgedragen heeft. Mail mij via peggy@methartenlef.nl. En leuk als je dit blog deelt via één van de onderstaande links.