De maandag uitzitten, dromend over het afgelopen weekend of over de komende avond. Een overleg uitzitten, bedenkend wat je allemaal gaat doen als het klaar is. Een bezoek aan familie uitzitten, je verheugend op je eigen tijd. Of simpelweg balen in de file en wensend dat je al thuis was.

Wachten tot het beter is
Kortom, wachten op een betere ervaring…

‘Waiting for a better experience’

Herken je dat, dat je wacht tot het beter is? Tot je leuker werk hebt, tot je weer thuis bent, tot je een relatie hebt, tot… Daarmee zeg je dus eigenlijk dat ‘nu’ niet voldoet. En mis je wat het ‘nu’ je brengt. Ook gaat ‘wachten op een betere ervaring’ ervan uit dat er betere en minder goede ervaringen zijn. Klopt dat wel? Waarom zou je niet genieten als je in de file staat? Waarom maar half aanwezig zijn bij een vergadering of bij huishoudelijke klussen?

Breng jezelf volledig mee

Door te wensen dat je elders bent, een betere ervaring te willen, ben je niet vol aanwezig. Zo doe je jezelf tekort (en eventuele anderen). Hoe zou het zijn om elke ervaring te beschouwen als een ervaring die het waard is om vol te beleven, om vol in aanwezig te zijn?

Geniet van het moment

Probeer ’t is

Kijk de komende dagen eens hoe het is om helemaal vol aanwezig te zijn bij wat leven je brengt. File, schoonmaken, opruimen, bezoekjes, werk, wat dan ook. Breng jezelf mee en kijk hoe je het in het nú goed kunt hebben, zonder te dromen van dán.

Ik ben benieuwd hoe dit voor jou is, mail mij via peggy@methartenlef.nl. En leuk als je dit blog deelt via één van de onderstaande links.