Dit keer een blog over het het zoeken van afkeuring in plaats van het pleasen van de ander, met een tip waar te beginnen. Laat je me weten hoe het je vergaat?

Ben jij een ‘pleaser’ of niet?

Bijna iedereen kent ’t: in je drang aardig gevonden te worden, aan verwachtingen te voldoen (die je vaak niet eens afgestemd hebt) en/of niet afgewezen te worden, pas je je gedrag aan. Los van de vraag of dit werkt, doe je hierbij onrecht aan jezelf. In plaats van vol in je kracht te staan, pas je je aan om in de gunst van de ander te komen. En wordt zo een mindere versie van het unieke wezen dat je bent.

Op zoek naar het onbekende

Probeer de komende dagen is om afkeuring te oogsten, experimenteer ermee. Dus… doe je eigen ding, leef je eigen waarheid. Denk je nu meteen: “Ja, maar dat kan niet, want dan doe ik anderen tekort”? Dan is het juist een mooie uitdaging! Want je doet óók de ander te kort door jezelf in te leveren. Weet je niet waar je moet beginnen? Begin ’s met “nee” waar je geneigd bent altijd “ja” te zeggen, één keer per dag is een mooi startpunt.

Nee zeggen
Maak jezelf gelukkig

Ja, maar waarom zou ik dit doen?!?

Omdat je door trouw te zijn aan jezelf een gelukkiger & krachtiger mens wordt. En die zijn ook nog voor andere mensen leuker om mee om te gaan. Kun je dus toch een beetje pleasen ;-).

Doen!

Gedrag laat zich niet gemakkelijk veranderen, gewoontes heten niet voor niks zo. Oefen, experimenteer en probeer. En begin elke keer gewoon weer opnieuw. Kijk vooral ook naar wat het oplevert.

En, merk je al verschil?

Mail mij via peggy@methartenlef.nl, ik wissel graag van gedachten met je over hoe dit voor jou werkt. En leuk als je dit blog deelt via één van de onderstaande links.