Ken je dat? Je werkt ontzettend hard en je collega’s doen dat ook. En toch lopen dingen fout, ben je vaker brandjes aan het blussen dan constructief met elkaar aan de slag. Heb je het gevoel dat je achter de feiten aanloopt en kom je ’s avonds regelmatig thuis met een gevoel van “Wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag?”. Hoe komt dat toch? En, belangrijker, hoe verander je het? Lees hier tips voor reflectie voor teams.

Blijven doen wat je deed

In heel veel organisaties wordt ongelooflijk hard gewerkt. Mensen maken lange dagen, lezen & beantwoorden ’s avonds en in het weekend hun mails, schrijven stukken in hun vrije tijd en toch is het werk nooit af. Er ís ook vaak heel veel werk, dat onderschat ik niet. Toch ben ik ervan overtuigd dat een belangrijke oorzaak hiervoor is dat mensen maar door- door- en doorgaan, zonder pas op de plaats te maken. En zo vooral blijven doen wat ze deden, in plaats van te reflecteren en te vernieuwen.

Druk, druk, druk, druk
Teamwerk

Pas op de plaats

Mijn advies is: gun jezelf en je collega’s de tijd voor reflectie en doe een pas op de plaats. De volgende drie vragen helpen je hierbij:

  • Wat gaat er goed en willen we behouden?
  • Wat werkt er niet en willen we dus mee stoppen?
  • Wat zijn onze wensen voor de toekomst?
Door met wat afstand naar de dagelijkse praktijk te kijken, ontstaat helder zicht op de situatie. Vanuit daar kun je met elkaar afspraken maken en zo structurele verbeteringen realiseren. Je haalt zo de waan uit de dag en kunt je energie richten op het leveren van werkelijk toegevoegde waarde. Oftewel: van ‘kip zonder kop’ naar ‘aan het stuur op de bok’!

“Ja maar, die tijd heb ik niet!”

Juist als je zo druk bent is het belangrijk om hier tijd voor te maken. En weet, veel tijd hoeft een dergelijke sessie niet te kosten. Een halve dag per kwartaal of zelfs per half jaar kan al enorm veel verschil maken.

Nog een tip: maak er geen gewoon werkoverleg van, voor je het weet heb je een volle (vaak inhoudelijke) agenda te bespreken met elkaar en kom je niet toe aan de grotere kwesties. Gun elkaar de tijd om werkelijk te reflecteren op de huidige werksituatie. Formuleer daarvoor een aantal hoofdvragen, waar je met elkaar antwoord op wilt.

Laat weten wat je ervan vindt

Ik ben benieuwd wat je van dit blog vindt. Herken je het of heb jij een andere manier gevonden om niet op te gaan in de waan van de dag? Mail mij via peggy@methartenlef.nl. En leuk als je dit blog deelt via één van de onderstaande links.