Ken je dat? Je werk is het ‘net niet’, je relatie is het ‘net niet’ of waar je woont is het het ‘net niet’. Oftewel: niks is het wél! Nou kun je denken dat dat allemaal veranderen moet, maar de vraag is of dat is wat er écht aan de orde is.

Wat doe je zelf?

Wanneer je door een ‘net niet’ bril naar de wereld kijkt, dan zie je alles ook precies zo: het is het net niet. Misschien zeg je nou: “Ja, moet ik soms een roze bril opzetten?! Lekker makkelijk”. Maar dat is volgens mij ook niet wat er aan de orde is. Door welke bril je ook kijkt, dat is precies wat je doet: ‘kijken’ en niet zozeer ‘inzetten’. Want waar ben jezelf in het ‘net niet verhaal’? In mijn ervaring gaat het ‘net niet’ vooral over jezelf en is dat ook het startpunt van de verandering.

Van net niet naar aangaan & inzetten

In plaats van te kijken naar alles buiten je wat er anders zou moeten, is mijn tip om de blik (en actie) naar jezelf te verleggen. Waar geef JIJ jezelf ‘net niet’? Door bijvoorbeeld naar je relatie te kijken als een ‘net niet’ relatie, laat je jezelf er buiten staan en houd je je in. Vind jij bijvoorbeeld dat je relatie te weinig diepgang heeft? Zet dat om te beginnen zelf in, ga dat goede gesprek aan, stel die vragen waar je antwoord op wilt én laat niet los bij een ‘net niet’ antwoord. Want daar waar je denkt: ‘laat maar’ en ‘zie je wel, het is het net niet’, daar doe je dat dus juist (ook) zelf!

Als je echt inzet, je hart meebrengt en vanuit verbinding gaat voor wat jij verlangt, dan kom je er pas echt achter hoe het zit. Kan nog steeds zijn dat beëindiging van de relatie aan de orde is, nieuw werk, ander wonen, etc. Maar dan wel op zo’n manier dat je zeker weet dat jij ingezet hebt.

Weg die bril!

En nog even over die brillen; welke denkbeeldige bril je ook doorheen kijkt – de roze, de net niet bril of een willekeurige andere – kijk ’s hoe leven is zonder die bril. Met andere woorden: blijf niet kijken, leef! :-)

Zet in!

Laat weten wat je ervan vindt

Mail mij via peggy@methartenlef.nl, ik wissel graag van gedachten met je over hoe dit voor jou werkt. En leuk als je dit blog deelt via één van de onderstaande links.