In mijn gesprekken met klanten gaat het ook regelmatig over hun droombaan. Stel je ’s voor dat alles mogelijk zou zijn, hoe zou jij dan je geld verdienen? Rondom de opdracht die bij deze vragen hoort, onderzoeken we samen waar de droom werkelijk over gaat.

Ook een droombaan is hard werken

Wat mij bij dit onderzoek opvalt is dat de illusie, dat een droombaan alleen maar fijn is, snel geboren is. Dat als je niet de hele tijd ontspannen en relaxt bent, je juichend je bed uitspringt, dit je droombaan niet kan zijn… Terwijl een échte droombaan juist níet ‘easy’ is! Als je werkelijk gaat doen wat je het liefste wilt, dan begint de reis nog maar net. Want je gaat jezelf tegenkomen; je droom realiseren vraagt inzet en discipline. En het is ook spannend als je gaat voor wat je het liefste wilt…

Bibbergebied

Het bibbergebied

Bij het in de wereld brengen wat je het liefste doet of zou doen, toon je je kwetsbaarheid aan de wereld. “Hé, dit ben ik, dit wil ik”. Hoe spannend is dat?! En, misschien nog wel spannender: “Dit kán ik!”. Een deel van je droom realiseren gaat juist over dat spannende opzoeken, het elke keer weer naakt zijn als het ware. Steeds terug naar je verlangen, waarom wilde ik dit ook weer? Want zijn de beste ervaringen in het leven niet juist die ervaringen die ook spannend en eng zijn? En vervolgens een stapje zetten, hoe klein het ook is!

Laat weten wat je ervan vindt

Ik ben benieuwd wat je van dit blog vindt. Mail mij via peggy@methartenlef.nl, ik wissel graag met je van gedachten. En leuk als je dit blog deelt via één van de onderstaande links.