Vanuit een verlangen naar een beter leven, ontstaat gauw de neiging om te vinden dat we moeten veranderen: “dát moet anders!” Wat je daarmee doet is energie geven aan dat wat je níet wilt. Niet helemaal de bedoeling, toch? Dit blog gaat over wat wél werkt.

Dát moet anders!

Zeg ‘ns hardop “dát moet anders!” en overdrijf het, zet het lekker vet aan. Voel je wat het met je doet? In plaats van ruimte voor verandering, creëer je vernauwing en focus je je juist op dat wat je níet wilt. Niet prettig, laat staan dat het werkt.

Alles is goed…

Hoe kan het wel? Het leven van je verlangen start bij acceptatie dat het nu goed is, zoals het is. Dat is het startpunt. Zeg dat zinnetje eens een aantal keer hardop in alle rust, merk je het verschil? Of merk je dat je er nog tegen vecht: “Maar alles is níet goed!”. Dan ben je vooral nog aan het vechten tegen hoe het wel is en geef je dus energie aan wat je niet wilt. Ook dat is goed… Dus, zeg het nog maar ’s een aantal keer: alles is goed.

Dat moet anders

Voel je verlangen

Nu alles mag zijn zoals het is, breng je je aandacht naar je verlangen. Wat is dat, waar verlang je naar, wat zou je meer willen leven? Afgelopen zei een klant hierbij bijvoorbeeld: “steeds meer mezelf inbrengen, ruimte nemen daarin”. Laat je verlangen er helemaal zijn, laat het alle ruimte nemen die het kan. Kun je het voelen?

Wat als er niks mis is

Actie!

Wat staat je NU te doen om je verlangen te leven? Maak het concreet, een klein stapje is genoeg. En… DOE het! Zo leef je stapje voor stapje steeds meer je verlangen. Allemaal vanuit het startpunt “alles is goed”. Omdat acceptatie van hoe het is, nodig is om vanuit daar een verandering te realiseren en je steeds kijkt wat er NU nodig is.

Laat weten wat je ervan vindt

En, hoe werkt dit voor jou? Mail mij via peggy@methartenlef.nl. En leuk als je dit blog deelt via één van de onderstaande links.