Op weg naar een volwassen relatie – relatiecoach Rotterdam 2018-03-21T13:20:57+00:00

Op weg naar een volwassen relatie, relatiecoach Rotterdam

Volwassen relatie

Op weg naar een volwassen relatie

Stel je voor dat de relatie met jouw man/vrouw vervullend is. Dat je deelt wat je vindt, denkt, voelt, wenst en de ander dat ook doet. Dat je ontdekt hoe het verschil tussen man en vrouw vóór jullie kan werken. Je elkaar aanmoedigt, leert van elkaar, groeit en zo bouwt aan een inspirerend leven samen…

Mooi, zo’n volwassen relatie. Maar hoe kom je daar, hoe doe je dat met elkaar?

Workshop Volwassen man-vrouw relatie

Wij bieden een traject aan, waarin we het licht op man-vrouw relaties zetten. We ontdekken en onderzoeken met elkaar hoe je als man & vrouw een inspirerende, gecommitteerde relatie realiseert. Samen met je partner en andere stellen onderzoek je wat dat is, een volwassen man-vrouw relatie. Wat daarin nodig is, wat daarin hulp is en wat juist averechts en ondermijnend werkt. En hoe een relatie in ontwikkeling blijft en daarmee jullie elk ook.

Voor wie en wat is het doel?

Wij organiseren dit traject voor stellen in een man-vrouw relatie, die hun relatie willen verdiepen en versterken. Die een relatie willen creëren die beter werkt, gelijkwaardig is en inspireert. Voor stellen die échte samen-werking willen. Volgens ons heeft een volwassen man-vrouw relatie de volgende kenmerken:

  • Een centrale, gemeenschappelijke ‘missie’ of waarde. 

  • Intelligente samenwerking; verschillen en gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.

  • Onvoorwaardelijke vriendschap; eerlijkheid in de relatie, conflicten hanteren en benutten.

  • Commitment, maar waaraan? 


Zo’n relatie brengt helderheid over het eigen aandeel in de relatie en dat van de ander, de man meer man en de vrouw meer vrouw. En misschien nog wel het mooiste: een levende relatie, die zich blijft ontwikkelen.

Programma Volwassen man-vrouw relatie

De workshop bestaat uit vijf avonden rondom de volgende thema’s:

‘Gelijkwaardigheid en verschil’
‘Onvoorwaardelijke liefde’
‘Wat verbindt jullie?’
‘Vernieuw je steeds weer’
‘Commitment, maar waaraan?’

Elke avond heeft een gevarieerd verloop, waarin we onderzoeken, ervaren, oefenen en reflecteren.

Deelnemers over dit traject

“Het gezamenlijke onderzoek hielp ons om weer fris naar onze relatie te kijken”.
“Het heeft ons aan een gezamenlijke taal geholpen, die helpt om elkaar beter te begrijpen.”
“Ik vond het heel fijn om ’s op een andere manier naar onze relatie te kijken.”
“De praktische oefeningen passen we regelmatig toe.”
“Ik vond het ook heel fijn om dit met andere stellen samen te doen.”
“We hebben nu veel beter zicht op wat ons bindt.”
“We hebben het als prettig ervaren dat het net wel even dieper ging dan een ‘gewone’ cursus. Er werd echt wat aangeraakt, maar ieders privacy werd goed gewaarborgd.”

Door wie?

Mijn man (<Steven Somsen, coach voor mannen>) en ik verzorgen dit traject samen. Wat ons bindt is het onderzoek naar wat leven is, het steeds weer in de ogen te kijken op alle fronten. En daarbij ook elkaar steeds weer; hoe leven we samen, wat werkt er wel, wat werkt er niet en wat is er aan de orde? Een manier van relateren, die helpt om elkaar steeds weer fris te ontmoeten.

Kosten en aanmelden

De kosten zijn € 375 per stel voor vijf avonden van half acht tot tien uur, met steeds twee tot drie weken ertussen. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Mail mij dan via <peggy@methartenlef.nl>. Een traject start bij inschrijving van ten minste drie stellen, de data bepalen we dan in overleg.

Liever een goed gesprek samen met ons?

Als jullie relatie in een crisis verkeert, kan het ook een goed idee zijn om een afspraak te maken met Steven en mij samen. We onderzoeken dan met elkaar wat er aan de orde is in jullie relatie en hoe je de patronen waar je met elkaar in zit doorbreekt. Mail mij via <peggy@methartenlef.nl> voor een nadere afstemming.